printvisio
pikapaino, kopiopalvelu
tarrat, mainosteippaus
graafinen suunnittelu
kotisivutuotanto
digikuvaus
graafisia ohjeita
yhteystiedot, kartta
ota yhteyttþ

MYYDÄÄN graafisen alan koneita ja laitteita - katso tästä.

Graafinen ohjeistus
Digitaalisten tiedostojen toimitus
Paras tapa on toimittaa tiedostot PDF-formaatissa, jolloin kaikki tiedostojen linkit ja kirjasimet ovat mukana. Voit myös käytää ohjelman omaa natiivi tiedostoformaattia. Tällä hetkellä käytössämme on Adobe CS 5.5 ohjelmistopaketit. Huolehdi silloin, että kaikki käyttämäsi linkit ovat mukana sekä kirjasimet muutettuna vektorimuotoon. Jos lähetätä Indesign natiivimuodon CS 6 tai uudemman version niin talleta tiedosto idml muotoon jolloin tiedosto voidaan avata Indesign 5.5 ohjelmalla. Muista tällöin liittää mukaan kaikki linkit ja kirjasimet. Tämä onnistuu helposti Indesignin "package" toiminnolla.

Vektorigrafiikassa resoluutiosta ei tarvitse huolehtia
Toimita aineistot mielellään vektorigrafiikkana pdf, ai tai eps muodossa. Tällöin voimme tulostaa ja leikata tuotteet mahdollisimman hyvälaatuisena. Vektorigrafiikkaan sisältyy myös tarkemmat tiedot käytettävästä värista. Vektoroituja tiedostoja voimme muokata melko vapaasti.

Kuvien resoluutiot tulostuksessa
Valokuvat ja muut kuvatiedosoto voi toimittaa EPS, TIFF, PSD tai JPEG -kuvina.
Sävykuvien (bittikartta) suositusresoluutiot:

- lasertulostus 150-600 ppi, yleisesti 300 ppi (pixels per inch)
- suurkuvatulosteet riippuen 1:1 koosta n. 50-150 ppi
- painotuote (offset) 300 ppi
- sanomalehti 200 ppi
- näyttöpääte, netti 72 ppi
- tarkat viivakuvat 600 - 900 ppi tulostuksessa

Suuremmat resoluutiot eivät paranna tulostuslaatua ja heikommat voidaan tulostaa, mutta silloin saattaa kuvan laatu heiketä. Vektorigrafiikassa resoluutiosta ei tarvitse huolehtia.12.02.2019 © Printvisio Printvisio | Venesjärventie 927 | 38760 Venesjärvi | Puh. 044 578 9210 | raimo@printvisio.fi